onsdag 17 juni 2009

Midsommarklänning!

..




Oj, vad fin den blev, säger jag själv!!! En gammal gardin inhandlad på loppis i vintras förvandlades till en söt midsommring klänning! Det var mycket roligt att sy den, och så snabbt det går med overlocken :-)
Nu hoppas jag på en solig dag på fredag!
.

måndag 15 juni 2009

Hehehe, nu har jag en overlock!

..



Ja, den har kommit, vad glad jag blev. Nu har jag spenderat några timmar med den och det blev en och annan svordom... Jag tyckte att det skulle bli lättare. Men man lär sig... Nu har jag fått slut på nästan alla stuvbitar jag hade. Provsydde som en galning. Men jag kan fortfarande inte få till vissa sömmar. Ojojoj, att det ska vara så svårt!!!
I alla fall... jag lyckades sy en tröja. Bara för att testa. Och det gick ju!
..

onsdag 10 juni 2009

Hög säsong!

..




Ja, här i Skåne är det svensk sommar i full gång! Regnigt och molnigt, precis som det ska vara....


Trodde verkligen inte att en sådan mössa skulle behövas nu, men efter att har frusit en dag vid gungan och i sandlådan var denna det enda jag kunde tänka mig att pyssla med ikväll :-)


Mönstret kommer från min stora inspiratör äppel päppel! Tack så mycket för den, det kommer säkert att bli fler i denna modell!



Vi hade visst en liknande mössa sydd av en gammal Po.P tröja (se bild)), men elefanterna är ju mycket mera sommriga, och jag älskar den toppiga modellen!


Mycket nytt på gång!

Nu är det nya saker på gång! Jag har bestämt mig för ett namn på mitt eget lilla barnklädesmärke, har redan beställt lappar, så jag avslöjar namnet när de väl kommer.

Sen har jag också köpt en overlock, en sån här pfaff coverstyle, den verkade fin, hade täcksöm också. Så det blir nog en bra första gångs- overlock :-) Den dyker upp hos mig när som helst! Spännande.

Sen har jag också en ide om en fin ryskinspirerad barnkollektion.... Ja... Mycket nytt på gång, helt enkelt!!!

Här bjuds det på en livebild, klänningen och solhatten i action.

lördag 6 juni 2009

Två glada gäss!

...........



Har varit sjuk den här veckan och det enda jag orkade göra var att strycka en application på en gammal tråkig body. Den blev lite roligare, och jag blev helt slut, som om jag hade sytt 15 par byxor eller något... Bilden kommer från samma bok som den ledsna katten.
Nå, nu mår jag bra. Nya friska tag!
..
Related Posts with Thumbnails